Huoli-ilmoitus Päijät-Sote/Heinola

Huoli-ilmoituksen voi tehdä iäkkäästä henkilöstä, joka on kykenemätön huolehtimaan itsestään, omasta terveydestään tai turvallisuudestaan. Huoli-ilmoitus velvoittaa selvittämään ikäihmisen palvelutarpeen. Ilmoituksen voi tehdä, vaikka ikääntynyt ei anna suostumustaan yhteydenottoa varten. Ilmoituksen voi jättää nimettömänä ja huomioita voivat tehdä myös pankit ja kaupat tms. paikat, joissa ikääntynyt asioi.

Ikääntyneillä ihmisillä on kuitenkin itsemääräämisoikeus, eikä ikäihminen ole aina halukas ottamaan apua vastaan. Asiakkaan itsemäärämisoikeus rajoittaa sosiaaliviranomaisia, eikä heillä ole keinoja puuttua siihen.

Sivulliselle ilmoittajalle ei voida kertoa asiakkaaseen liittyviä asioita.

Ilmoituksen tekeminen, Päijät-Sote (Asikkala, Hartola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila):

Ilmoituksen voi tehdä sähköisesti www.hyvis.fi: valitse asioi sosiaalihuollossa ja ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta (Päijät-Häme). Ilmoituksen tekeminen ei vaadi sähköistä tunnistautumista. Suora linkki huoli-ilmoituksen tekemiseen löytyy myös osoitteesta https://www.phhyky.fi/fi/ikaantyneiden-palvelut-ja-kuntoutus/. (Kysy neuvoa-lomakkeen alla)

Yli 65-vuotiaden huoli-ilmoituksen voi tehdä myös soittamalla Ikääntyneiden palveluneuvontaan ark. 9–15, ke 9–16 044 482 5050 .

Ilmoituksen tekeminen, Heinola:

Ilmoituksen voi tehdä sähköisesti www.hyvis.fi: valitse asioi sosiaalihuollossa ja ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta (Heinola). Ilmoituksen tekeminen ei vaadi sähköistä tunnistautumista.

Ilmoituksen voi tehdä myös puhelimitse aikuisten sosiaalipalveluiden palveluohjauksen numeroon: 044 769 2988 (ma-pe klo 9-15).