Oletko ehtinyt tutustua ikäihmisille suunnattuun Koti TV –kanavaan?

Koti TV on uusi, ikäihmisille suunnattu maksuton TV-kanava, joka tarjoaa liikunnallista etäkuntoutusta, virikkeellistä muistikuntoutusta, sekä kulttuuria ja opetuksellista sisältöä – joka arkipäivä klo 11–13. Lisäksi Koti TV lähettää ohjelmaa ruotsiksi maanantaisin ja perjantaisin klo 10-11.

Kanavat ja alueet

Koti TV näkyy antenni-tv:ssä kanavalla 33, DNA:n, Telian ja Elisan kaapeli-tv:ssä kanavalla 66 ja Ålcomin partner-operaattoreiden kanavalla 99.
Koti TV:n näkyvyyden mahdollistavat sairaanhoitopiirit ja sote-alueiden kunnat.

Ikäihmisille suunnattua sisältöä omassa olohuoneessa

Koti TV mahdollistaa kotona asuvien ikäihmisten kunnon ylläpitoa erilaisten kuntoutushetkien – kuten istuma- ja seisomafysion sekä muistijumpan – avulla. Lisäksi kanava tarjoaa mielekästä sisältöä esimerkiksi museokierrosten sekä opetuksellisen sisällön kautta.

Etäkuntoutushetket toteutetaan istuma- ja seisomafysion muodoissa, jotka sopivat toimintakyvyn eri tasoille. Kunto-ohjeita toistetaan viikoittain, jolloin liikesarjat tulevat tutuksi ja saadaan paras mahdollinen vaikuttavuus ikäihmisen toimintakykyyn. Kuntoutustunneista vastaa Suomen Fysiogeriatria Oy, jolla on lähes 40 vuoden kokemus senioreiden, ikäihmisten ja muistisairaiden fysioterapiasta ja kokonaisvaltaisesta kuntoutuksesta.